dilluns, 26 de març del 2012

Sa talaia, quin mal de cames!!


Aquest cap de setmana tocava competir. No es podia deixar passar, es disputava una de les úniques (junt a la semi de Sant Antoni) curses de muntanya que hi ha al calendari pitiús: la cursa de muntanya de sa talaia a Sant Josep.
Abans però, el dissabte, entrenament trail de 16,49km pels voltants de Sant Gertrudis amb 236m. de desnivell positiu i 470 acumulat, en 1 hora 39 minuts. A ritme molt tranquil, 6'01'', li hauré da canviar el nom al bloc.
He de dir que només havia participat en aquesta prova l'any passat, en les anteriors edicions, per uns motius o altres no vaig poder participar, i em te enganxat, ja que sempre li he tingut un carinyo especial a Sa Talaia. La Cursa té un potencial tremendo, només li falta un poc de control en les classificacions i una mica més de promoció per ser un boom. A més enguany a tornat a passar per enésima vegada, la coincidència de dues proves esportives amb participants afins, BTT a Sa Cala i Cursa de muntanya a Sa Talaia. No s'hagués pogut disputar alguna de les dues el dissabte a la tarda? Bé... això és una lluita perduda.
A les 12h estam llestos a la línia de sortida, uns 120 participants, amb ganes d'adintrar-nos a Sa Talaia i pujar al sostre de l'illa. Grans absències, com per exemple, corredors punters en curses en ruta, com tots els del Pitiús (Tolosa, Sunyer, Roig, Isidro, Moreno, etc.), o el mateix Guirado o Crespo, Dani. També faltava gent del Pachá com els germans Gautheron, Gerardo, Manuel, David, Max, etc. També se'm fa molt estrany l'absència de'n Xicu i Jose Maria que haurien corregut a casa. Uns quants ciclistes segur que també haurien vingut, i la gent que teníem per Barcelona disputant la marató (Blanco,Llorens, els Tonis Marí, Becerra, Maria José Morell,etc.).
Surt des de la segona o tercera línea, això em permet afrontar les primeres rampes amb la gent de davant que corren com a diables cap amunt, evitant embussos de l'any anterior en parts més estretes o en l'inici de la trialera que puja ja cap a sa talaia.
M'acomode en un grup amb en Pere Serra i el seu inagotable ca (va quedar millor que molt de nosaltres!!), Jordi del Mos, Patxi company de club, Óscar de palangres, Carles Marí i algú més que no conec el nom (no me'ls sé tots,  encara). En l'ascenció es corre poc, només en un parell de trams, però pujam a bon ritme, sense respir. I encara no em posat peu a dalt ja estam corrent. En la pista de dalt Sa Talaia correm a tota, sobretot barda abaix, jeje! per baix de 4', molta estona i ràpid. No agaf ni aigua a l'avituallament. A la part baixa de la cursa, on voltam el puig per tornar endarrera, correm a bon ritme fins arribar al tram d'escalada que pujam ràpid sense còrrer però a bon ritme sense grans dificultats, sobretot el ca de Pere. Ens divertim molt per aquesta zona, i la posterior, sortejant pedres i corrent en zig-zag. A tope fins el camí d'ascensió a Sa Talaia, jo el puje quasi tot corrents, només camin dos estonetes per recuperar i endavant.
Arribam a l'avituallament i intent beure un got d'isotònic que em tir per damunt, no perc més temps i ràpidament per abaix. Ara ve el que m'agrada, descens tècnic fins pràcticament la meta. Tenc un company de cursa nou, l'esgarrapat Javi Rubio, ja vaig còrrer amb ell per aquí l'any passat. És un tram polit, tècnic i on hem de fer crits per avisar als caminants que també tornen cap al poble. Molt amablement ens cedeixen el pas i la gran majoria ens dóna ànims, una passada. Disfrut molt de la baixada, amb confiança i sense por de fer-me mal de cara a l'UTST.
A la part final del recorregut, abans de  les primeres cases del poble, atrap a alguns corredors, anam a tota cap a meta. Finalment atur el crono en 1 hora 14'. No està gens malament, no record però quant vaig fer l'any passat, hauré d'investigar-ho.


Avui, moltes agujetas, més quasi que quan vaig fer el FART, us ho podeu creure? Així i tot, he sortit a rodar un poc més 10km en 55' tranquilets pels camins i boscos de Santa Gertrudis. En fi, un finde redó.

1 comentari: