diumenge, 26 de febrer del 2012

Avui un clàssic: Cala Aubarca-Es Camp Vell


Avui, diumenge al matí, com manen els cànons, tirada llarga. Tenia el dubte de quant de llarga hauria de ser, per allò que estam a sis dies de fer-nos un FART, un fart de còrrer o de caminar, no sé jo. Sé de companys que estaran amb jo a Formentera que aquest cap de setmana no han vullgut ja estrènyer molt i han fet com a molt 2 hores. També se d'altres que segueixen fent entrenos brutals. Jo m'he decidit per fer una volteta que ja em conec, des de casa a Cala Aubarca, sortir, pujar a Es Camp Vell i baixar per darrera tornant cap a casa pel camí des Broll. En pla tranquil, entre 5'30''-6' el km. La sortida de Cala Aubarca he alternat còrrer i caminar. I la pujada a Es Camp Vell l'he fet quasi tota trotant.
La baixada a Cala Aubarca és impressionant, pur Trail, sense ser extremadament tècnica, té una certa dificultat per als que ens estam iniciant en aquesta disciplina: pendent eleveda que t'arrosega cap avall que te se'n van les cames i sembla que no et pots aturar, moltes pedres i solcs fets per l'erosió de l'aigua quan plou, roques humides, etc. Baixes en tensió, atent, seleccionant els millors llocs on posar el peu a cada passa. I quan ja estan cansant-te de baixar, arriba el premi final: unes vistes impressionants. La natura en la seva màxima expressió, m'he tret fins i tot l'mp3 per disfrutar al màxim d'aquest moment.
Però no hi ha res etern, i tot te un final, hem de sortir d'allí i no queda altre que pujar i pujar. Com la cançó: un ratito a pie i otro caminando.
A dalt de tot d'Es Camp Vell, km 15 i a 381 m. d'altitud, avituallament: mig plàtan, un gel, isotònica i aigua. Amb això em basta per arribar fins a casa sense trobar-me a la pàjara. Baixada prolongada i en la seva primera meitat molt ràpida i xula, no tant com Cala Aubarca, però està bé, es pot còrrer bé. Planejant cosengueisc rodar a 5'10'' sense dificultat i ja duc 20km, cap molèstia.
Total, una miqueta més de 25km de trail, on només uns 5 han set d'asfalt i amb vàries parts tècniques i dures. En arribar a casa, pocs estiraments (quàdriceps, bessons i soli) i 3 entrades a la piscina, dos fins els genolls i una fins la cintura, guauuuuuuuu quin mal! però val la pena, li fa bo a les cames.
25'15 km  Brooks Cascadia 7
2h38'15'' a 6'18'' el km
Desnivell: +526 m
70'5 kg

2 comentaris: